domingo, 3 de febrero de 2013

Educació Emocional

Educació emocional? què és això?
 
Des de fa uns anys, que el concepte d'educació emocional ha guanyat camí en la resolució de conflictes a l'escola. Podríem dir que és un eix vertebrador de la convivència i un aspecte imprescindible per afrontar els profunds canvis estructurals i socials que s’esdevenen en l'actualitat.
 
"L’educació emocional és un procés educatiu continu i permanent, ja que ha d’estar present al llarg de tot el currículum acadèmic i en la formació permanent al llarg de tota la vida."
 
Us presento, el bloc Emociona't, de M. Teresa Abellán, on podreu trobar tota la informació envers aquest tema.
 
És un completíssim recull d’experiències, consells i activitats, que està distribuït en diferents seccions (contes, cites, metàfores, fotografies i vídeos) i que compta, a més, amb una completa relació d’activitats dirigides a infantil, primària, secundària i fins i tot per als pares i mares.
 
El bloc va guanyar el Premi al Millor Bloc Educatiu en els Premis Blocs de Catalunya 2009. De fet és tan complet i té tant d’èxit que la seva propietària ha hagut de fer-ne un de nou per manca d’espai. En aquesta nova adreça, M. Teresa segueix amb la seva feina de difusió de l’educació emocional:
 

Amb tot això vist i com a tutora, m'he motivat a fer La capsa de les emocions a la meva aula, on quedi pal·lès i escrit, anònim o signat, com s'ha sentit l'alumnat al llarg de la setmana. Suplementaré les reflexions i debats constants, amb la capsa de les emocions, així mitjançant l'escriptura extrauran tots els pensaments i sentiments que tenen dins.

 
Espero que sigui útil i de profit.
 
Lara

No hay comentarios: